Internationella Fyrhelgen på HÖNÖ KLÅVA av SA6BGR/Pelle Aug 01 2019, 20:08 Kommentarer: 0 
Förberedelserna inför kommande ”Internationella Fyrhelg” den 17/8-2019 fortgår som planerat.
SM6IQD och SA6BGR har för avsikt att lördagen den 17/8 aktivera fyren på Hönö Klåva med signalen SK6AW/LT. Signalen är registrerad hos ILLW med nummer SE0075.

Vi planerar att köra QRP-stationer med batteridrift med fokus på CW men om intresse finns även köra SSB.
Vi kommer att använda en dipolantenn för 40 meter och en Diamond Multiband Vertikal antenn för bla 20 meter.

En ”operatörsplats” kommer att sättas upp på lämplig berghäll intill fyren och vi hoppas vara QRV vid 09.00 tiden på lördag morgon.

Vår förhoppning är att arrangemanget skall intressera övriga medlemmar i SK6AW och du är välkommen med eller utan radio/batteri under dagen för att köra radio eller delta på annat sätt. Vill du vara med från start och sätta upp antenner och övrigt material går det alldeles utmärkt.

Vi planerar även att agera miljöaktivt på så sätt att vi samlar eventuellt skräp som vi hittar i strandkanten eller på klipporna i medhavda sopsäckar som sedan deponeras på närmaste återvinningsstation.

För att planera på bästa sätt får du gärna anmäla ditt intresse till IQD eller BGR snarast möjligt.

Då detta är ett utomhusarrangemang är vi givetvis helt beroende av väderleken och vi sätter därför vårt hopp till vädergudarna att vara snälla mot oss den 17/8. Vid eventuellt regn och kraftig blåst blir vi tvingade att överväga möjligheten att genomföra aktiviteten eller ej.

Med tanke på att AW´s gruppmail inte fungerar för tillfället ger vi följande info om mailadress resp tel.nr för att anmäla deltagande:

IQD/Rolf : sm6iqd@telia.com / 070-5463929
BGR/Pelle : 993403@telia.com / 070-7370422

73deSM6IQD/Rolf och SA6BGR/Pelle